Nakkesmerter

Det er veldig vanlig å ha problemer med vond nakke. Nakkesmerter kan være forbigående eller mer alvorlig. Uansett bør nakkesmerter alltid undersøkes grundig . Vi anbefaler deg å oppsøke hjelp hos oss dersom du er i tvil.

 

Farlige nakkesmerter – når nakkesmerter er symptom på underliggende sykdom

 

 

Årsaker til smerter i nakken

 

Det finnes mange forskjellige årsaker til nakkesmerter. De mest vanlige årsakene vi ser i dag er belastning og overforbruk av muskler i nakken. Dette kan komme av å være i samme posisjon over lengre tid f.eks. foran PC, eller lese bok i senga. Smartelefonbruk kan ha en medvirkende årsak: det er mer vanlig å være tilgjengelig og høyere stressnivå enn før.

Skillet mellom jobb og fritid er et problem for mange, da sjefen eller kunder forventer svar på epost uansett tid på døgnet. Økt stressnivå gir økt sjanse for nakkesmerter i tillegg til alle andre ryggproblemer. 

Akutte smerter i nakken = kink

Dersom du plutselig får smerter i nakken kalles dette kink i nakken. Andre diagnoser du kan få som betyr det samme som kink er:

– facettleddsyndrom

– låsning i nakken

– nakkesyndrom

– cervikale smerter

For mer om kink i nakken og beslektede smerter les Kink i nakken

 

Nakkesmerter ved mobilbruk skjelettillustrasjon

 

 

 

Andre mulige årsaker til nakkesmerter:

 

 • Slitasjegikt i nakken
 • Nerveskader i nakkens ryggvirvler på grunn av trykk (prolaps)
 • Skader slik som nakkesleng
 • Sykdommer slik som leddgikt, hjernehinnebetennelse og kreft (sjelden). Ser egen artikkel om alvorlige nakkesmerter

 

For nerveskader som kommer av skiveutglidning eller prolaps i nakken. Smertene er ofte ikke bare lokale i nakken men stråler ut i skulder, overarm eller fingre. Dersom strålesmerter i armen er større enn nakkesmertene er det økt sannsynlighet for at det er et nakkeprolaps. Det kan også være triggerpunkt fra skulderblader som stråler ut i arm/fingre, men dette gir ikke nakkesmerter.

 

Strålesmerter i armen og skiveprolaps i nakken er så store temaer at du kan lese en egen artikkel om emnene:

 

Prolaps i nakken

Strålesmerter i armen

 

 

 

Når bør du oppsøke umiddelbar hjelp og behandling for nakkesmerter?

 

Det er svært viktig å oppsøke rask hjelp dersom du har sterke smerter i nakken etter en ulykke eller skade. Dersom du har smerter i nakken og i tillegg er plaget av følgende symptomer er det viktig at du oppsøker behandling og hjelp:

 

 • Problemer med blærekontroll
 • Strålende smerter
 • Nummenhet
 • Prikkende fornemmelse i armer og ben

 

Dette bør undersøkes på legevakt eller sykehus. Røntgenbilder eller MR er nødvendig for å utelukke brudd. Ubehandlet brudd i rygg og nakke kan utvikle seg dersom området ikke blir stabilisert, og dette kan føre til permamente lammelser.

Ta også kontakt med legevakt, fastlege eller kiropraktor dersom du har:

–  feber

– føler deg syk

– kjent kreftdiagnose

– nakken er stiv i alle retninger

 

Behandling av nakkesmerter

 

Nakkesmerter kan ofte behandles både med kiropraktikk, fysioterapi og osteopati. Vi har kiropraktorer på vår klinikk som har jobbet med alle typer nakkesmerter. Vi kan hjelpe deg med både alvorlige (prolaps) og mindre alvorlige nakkeproblemer (kink, smerter eller stivhet). Det er lurt å komme raskt i gang med behandling av nakkesmerter, da det ofte forkorter rehabiliteringstiden.

Vi kan også ta ultralydbilde av nakken på klinikken. Muskulær nakke anatomi som er skadet er ofte årsaken til smertene. Nakke smerter kan også utvikle seg til å bli nakke hodepine. Se egen side om dette:

 

Nakke hodepine – cervicogen nakkepine

 

Din behandler kan benytte ulike fremgangsmåter for å behandle nakkeplagene dine. Noen av disse kan være:

 

 • Spesifikk leddbehandling
 • Tøyninger
 • Muskulære teknikker
 • Nevrologiske teknikker
 • Stabiliserende trening
 • Øvelser, råd og veiledning

Vår kiropraktorer og fysioterapeuter har lang og god erfaring med behandling av nakkesmerter av ulik alvorlighetsgrad. Vi erfarer at de aller fleste pasientene blir raskt bedre dersom de får noe hjelp med nakken. Nakke øvelser alene vil sjeldent gi et raskt resultat, men trening er svært viktig på lang sikt for alle typer ryggplager. Last ned gratis treningsprogram her: Nakkesmerter – nakke øvelser

 

Bestill time

 

Eller ring 22 95 11 14

 

 

 

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 

 • Går hit for å få bukt med hodepine/migrene i hovedsak, og kiropraktoren Toralf har prøvd ulike metoder for å redusere hyppige migreneanfall/hodepine. Toralf har masse kunnskap, så jeg har lært masse og stoler veldig på hans teknikker/råd. Nå skal jeg teste osteopaten der i tillegg. Kommer aldri til å gå til en annen kiropraktor igjen!

  Ida W Avatar Ida W

  Toralf is an excellent chiropractor. He’s been helping me a lot with a shoulder and ankle injury I got. I also train crossfit almost everyday so I try to visit him every 3-4 weeks to keep my body injury free. I really recommend him 🙂

  alba rodriguez ruiz Avatar alba rodriguez ruiz

  Excellent service. Provides solutions you need

  Bengt Grønås (bgronas) Avatar Bengt Grønås (bgronas)
 • Din Helse Bjølsen har dyktige fagfolk som vet eksakt hvordan de skal hjelpe deg til å bli kvitt smerter. Jeg er mangeårig kunde og har prøvd mye, både her og andre steder. Jeg kan særlig anbefale kiropraktor Toralf Thomassen. Han er rå på kiropraktikk, akupunktur og trykkbølgebehandling. Samtidig er han ekspert på hvordan man kan trene opp kroppen etter skader. Jeg får alltid masse ekstra tips, råd og veiledning. Jeg er alltid kjempefornøyd!

  Reidun Kvitberg Gulliksen Avatar Reidun Kvitberg Gulliksen

  Fått god og effektiv behandling av "crossfit-skuldre" hos Thoralf og en kneplage (som legebesøk og MR ikke ville gi noe svar på) hos Martin. Dette er folk som virkelig kan faget sitt og vil pasientens beste. Også er de veldig hyggelige 🙂

  Kjersti Skarvang Olsen Avatar Kjersti Skarvang Olsen

  Kommet innom her med store korsrygg smerter i starten, etter noen runder og vedlikehold her så har jeg stor tro på at ryggen er helt fin. Ikke merka noe på 2år. Tusen takk for hjelpen!

  Håkon Andreassen Avatar Håkon Andreassen

 

Se flere anmeldelser her