Velkommen til oss
på Din Helse

Moderne tverrfaglige klinikker i Oslo

Nydalen

Nydalsveien 15 (Huset Høyer) 2 etasje, 0484 Oslo

Tlf 22 95 11 14

E-post: post@dhn.no

Her jobber:
Kiropraktorene Grimsrud, Thomassen og Michael D. Parham

Fysioterapeut Tonje Angelsen
Osteopatene: Kongsvold, Vildmyren, Nicander og Trine-Renee Klaveness

Medisinsk ansvarlig Dr. Fosse

Kiropraktorvakt – Åpen hele året

✆ 22 95 11 14 

 

Smittevern

For å ivareta tryggheten til både deg og våre behandlere, har vi innført en rekke smitteverntiltak på vår klinikk. Her skal du føle deg trygg. 

Hvordan kan vi hjelpe deg? 

Vi hjelper deg med store og små plager. Under ser du våre ekspertiseområder. Her har vi spisskometanse og spesialutredninger.

Behandling prolaps

Ekspertiseområde:

Prolapser

Prolaps er svært ubehagelig og kan gi store smerter. Ved mistanke om prolaps anbefaler vi deg å oppsøke hjelp tidlig. Rask hjelp bidrar til å unngå og minke fremtidige smerter. Målet med behandlingen er å dempe betennelse, lindre smerte og forhindre ytterligere skade.

Prolaps i nakken       Prolaps i ryggen

Ekspertiseområde:

Svimmelhet

Svimmelhet er et symptom, og ikke en sykdom i seg selv. Det kan være skremmende å oppleve svimmelhet, men det er svært sjeldent et tegn på alvorlig underliggende sykdom. Vi tilbyr akutte svimmelhetsutredninger innenfor 24 timer, da det har viste seg at at rask behandling minker faren for langvarig plage eller utvikling av kronisk svimmelhet.

Årsak til svimmelhet      Krystallsyke

Behandling migrene
Behandling migrene

Ekspertiseområde:

Svimmelhet

Svimmelhet er et symptom, og ikke en sykdom i seg selv. Det kan være skremmende å oppleve svimmelhet, men det er svært sjeldent et tegn på alvorlig underliggende sykdom. Vi tilbyr akutte svimmelhetsutredninger innenfor 24 timer, da det har viste seg at at rask behandling minker faren for langvarig plage eller utvikling av kronisk svimmelhet.

Årsak til svimmelhet      Krystallsyke

Behandling stiv nakke

Ekspertiseområde:

Hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker, og er en av våre aller vanligste plager. Vondt i hodet skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepiner skal alltid tas på alvor. Dette gjelder spesielt for barn og hos personer som plutselig eller gradvis får hodeverk uten å ha vært plaget tidligere. På klinikken har vi lang erfaring med behandling av hodepine. 

Hodepine    Spenningshodepine   

Migrene   Cervikogen hodepine

Aktuelle artikler

Helseforsikring Falck: Her kan du bruke den (Oslo)

Helseforsikring Falck: Her kan du bruke den (Oslo)

Når det gjelder helsen din, er rask tilgang til behandling avgjørende for å sikre gode resultater. Derfor er vi glade for å informere våre pasienter om at dere kan bruke helseforsikring Falck på vår klinikk. Per 2024 gjelder dette alle med helseforsikring fra DNB, Eika, Protector og Landkreditt. Dette gir dere muligheten til å få rask og effektiv...

Smerter i fremre kne-dette er årsakene

Smerter i fremre kne-dette er årsakene

Smerter i fremre kne er en vanlig plage som kan påvirke folk i alle aldre. Årsakene kan variere fra enkle overbelastninger til mer komplekse tilstander. På Din Helse Nydalen kan vi diagnostisere og behandle alle typer kneskader fra a-å. Vi setter diagnose, full behandlingsplan og rehabilitering, samt ordner med kirurgi om du skulle trenge det. Ta...

Smerter i fotbladet

Smerter i fotbladet

I dette innlegget skal vi skrive om ulike tilstander som gir smerter i fotbladet, eller under foten rett og slett. Du vil få vite om de mest vanlige lidelsene som gir smertene, hvordan vi som klinikk kan hjelpe deg, og hva du kan gjøre selv om du har smerter under foten. Fotbladet, også kjent som fotsålen eller planta, er den nederste delen av...

Klikk for å lese

Hva gjør en kiropraktor?

Som kiropraktor kan vi hjelpe deg hvis uhellet skulle være ute og du akutt får vondt i feks. ryggen, bekkenet eller nakken. Kiropraktorer kan også hjelpe deg med problemer du har hatt over en lengre periode, og vi kan hjelpe deg med hodepine og migrene. Akutte smerter kan oppstå når du er på shoppingtur i Oslo, eller på fisketur i skogen, om du er gammel eller ung. Slike problemer og plager kan skje oss alle.

Ryggen kan plutselig slå seg vrang, og du står der i en veldig unaturlig vinkel mens smertene skyter oppover gjennom ryggen. Dersom du har opplevd det, vet du hvor vondt det er. Har du ikke opplevd det, så har du vært heldigere enn du kanskje er klar over. Dersom du er i den første gruppen har du muligens fått hjelp av en kiropraktor – men hva gjør egentlig kiropraktorene på klinikken vår?  Og hva kan vi hjelpe deg med?

Hva vi kan hjelpe deg med

I tillegg til å behandle ryggsmerter (som er det første mange forbinder med en kiropraktor), har våre kiropraktorer spesialutdanning i å behandle veldig mange andre plager og lidelser. Her kan vi nevne plager som hodepine, nakkeplager, brystsmerter, skuldersmerter, svimmelhet og migrene. Vi kan behandle et utrolig variert symptombilde. I tillegg til behandling er også diagnostikk og forebygging av plager i disse områdene en viktig del av vårt arbeidsområde. Vi har drevet i årevis med forebyggende behandling, og det er utrolig hvor mange smerter og plager pasienter kan unngå med riktig forebygging. Vår kiropraktor Toralf Thomassen er i tillegg utdannet fysioterapeut, og er en av få i landet med begge disse utdannelsene. Han kan derfor gi en meget helhetlig vurdering og behandling.

Kiropraktorer kan

 • Behandle pasienter med refusjon fra folketrygden (uten henvisning fra lege)
 • Henvise til legespesialist
 • Sykemelde pasienter i inntil 12 uker

Hvordan kan en typisk behandling hos en kiropraktor foregå?

Det første våre kiropraktorer er opptatte av er å finne ut hvor problemet ditt sitter, og hvordan det skal behandles på best mulig måte. Med andre ord, stille en diagnose. Dette kan for eksempel skje ved at du forteller fritt om hvordan du opplever problemet, beskriver smerten, i hvilke situasjoner smerten oppstår, din arbeidssituasjon, andre sykdommer osv. Med utgangspunkt i dette vil våre behandlere stille spørsmål for å få et best mulig bilde og forståelse av dine plager. Kiropraktoren vil også bruke andre undersøkelsesmetoder som ortopediske og nevrologiske tester, undersøkelser med hender (palpasjon) osv. På denne måten finner våre kiropraktorer ut hvordan de på best måte vil behandle deg og hjelpe deg videre.

Dersom kiropraktoren finner det nødvendig vil du henvises videre, og eventuelt sendes til andre undersøkelser som CT, MR, røntgen o.l. Dette gjøres da for å være helt sikker på at riktig diagnose blir stilt, og ikke minst for å sikre at riktig behandling blir iverksatt.

Hva gjør en osteopat?

En osteopat behandler primært problematikk relatert til muskel- og skjelettsystemet, på lik linje som fysioterapeutene, kiropraktorene og naprapatene. Det som skiller oss fra de andre profesjonene er vår filosofi, og vår tankegang rundt deg som pasient. Vi har en helhetlig tankegang, dette betyr at vi ønsker å se hele kroppen sammensatt, som én fungerende enhet. Dette betyr at du kan bli undersøkt og behandlet ikke bare der hvor dine smertene presenteres, men hele kroppen generelt.

Osteopati – utdanning og bakgrunn

Osteopatien ble utviklet i USA på tidlig på 1900-tallet. Det ble utviklet  som et komplett manuelt medisinsk system for å behandle både smerte og sykdom. Disiplinen ble utviklet av datidens amerikanske leger og fysiologer som et alternativ og supplement til det medisinske behandlingstilbudet.  Osteopater i Europa har i stor grad det samme utgangspunktet, men profesjonen har  også blitt utviklet i takt med ny viten og erfaring.

Osteopatens målsetting er fortsatt å normalisere bevegelsen mellom ledd og bindevev og gjenopprette god sirkulasjon og nervefunksjon.  I USA er alle ostepater godkjente leger (MD). Der kombineres osteopatisk manuell terapi med legemidler og annen medisinsk behandling. Dette gjelder ikke norske og europeiske osteopater, og behandlingen er sett på som en alternativ behandlingform. Det jobbes i dag med å skaffe en egen autorisasjon for osteopater i Norge.

To enkle eksempler på hva som menes med helhetlig: 

 • Har du vondt i nakken? Vi kommer nok til å sjekke skuldre og rygg.
 • Har du vondt i kneet? Vi kommer nok til å sjekke ankel og hofte.

 Dette baseres på bakgrunn i anatomikunnskap, biomekanikk og fysiologi. Det er viktig å presisere at vi legger ekstra fokus på omkrinliggende strukturer og ledd som årsaker til problemer. Det vil si at vi ved et kneproblem bruker minst like lang tid på å utrede ankelen.  

Som osteopat jobber vi først og fremst «hands on», dette betyr at hendene er vårt verktøy.

Hva gjør en fysioterapeut?

Hva gjør fysioterapeuten?

Ved første konsultasjon setter fysioterapeuten seg grundig inn i din problemstilling/situasjon. Dette gjøres ved å lytte til det du har å si, samt ved å stille deg en del utfyllende spørsmål. Når sykdomshistorien er gjennomgått gjør fysioterapeuten en grundig undersøkelse som består av observasjon, aktive og passive bevegelsestester, samt mer spesifikke tester. Ut i fra sykdomshistorien og undersøkelsen setter fysioterapeuten en funksjonsdiagnose og utarbeider sammen med deg et behandlingsopplegg. Behandlingen kan inneholde manuelle teknikker, øvelser, massasje, elektroterapi, og råd og veilledning.

 

Hva er fysioterapi?

Fysioterapi er en klinisk og forebyggende virksomhet som utøves av fagpersoner med offentlig godkjenning/autorisasjon. Fysioterapeuter arbeider ut fra en forståelse av at kropp og sjel hører sammen og påvirkes av deres omgivelser. Det teoretiske grunnlaget for fagutøvelsen er forankret i naturvitenskapelig og samfunnsvitenskapelig kunnskap, og en erkjennelse av at ulike faktorer bidrar til opprettholdelse av helse, og likeledes til smerte og funksjonsnedsettelse.

Henvisning fra lege, kiropraktor, eller manuell terapeut er vanlig før oppstart av behandling hos fysioterapeut. Du kan også ta direkte kontakt med fysioterapeuten uten henvisning.

 

Hva behandler fysioterapeuten?

Fysioterapeuten forebygger og behandler plager og sykdommer i de deler av kroppen vi bruker når vi beveger oss. Det vil si muskler, ledd, nervesystem og kretsløp. Fysioterapeuten behandler blant annet:

 • Opptrening etter skade
 • Nakkesmerter
 • Ryggsmerter
 • Kneproblemer
 • Hofteproblemer
 • Idrettskader
 • Hodepine
 • Armsmerter
 • Muskelfestebetennelser

Ulike behandlingsmetoder

Ulike behandlingsmetoder hos en kiropraktor

Når diagnosen er stilt er det klart for behandling. Kiropraktorene våre bruker mange forskjellige behandlingsmetoder, både hver for seg og i en kombinasjon. De fleste av metodene utføres manuelt med hendene. Den mest kjente metoden er nok metoden som heter “spinal manipulasjon”, som gir den karakteristiske “knekkelyden”. Dette er en metode som beveger leddene lenger enn bevegelsesområdet som er normalt, uten å skade leddet. Knekkelyden man ofte hører er ikke ledd eller knokler som slår mot hverandre, men rett og slett luftbobler.

Andre metoder våre kiropraktorer benytter er bl.a. massasje av muskler og sener, stimulering, samt trening og øvelser. Dette kan både være øvelser du skal gjennomføre selv hjemme etter veiledning, og spesialtrening som består av øvelser du utfører under behandlingen sammen med kiropraktor. Særlig for pasienter med langvarige smerter i nakke og rygg har denne spesialtreningen vist seg å være svært effektiv.

Trening og øvelser hjelper deg både med å bli kvitt dine problemer og lidelser raskest mulig, men ikke minst også med å ta vare på helsen din og unngå smertene også når behandlingen hos din kiropraktor er over. Nettopp av den grunn er forebygging også en viktig del av arbeidet til en kiropraktor. Noen ganger kan lidelser og problemer være relatert til arbeidet ditt, og i slike tilfeller er det kanskje mulig å utføre arbeidet på en annen måte. Andre ganger kan det være nyttig for deg med noen hjelpemidler som løser problemene dine. Dette kan for eksempel være en annen type stol. Her er det mye som kan være aktuelt både som roten til og løsningen på dine problemer. Med kiropraktorens kunnskap og din livserfaring kan dere sammen forebygge fremtidige plager og lidelser.

Vår filosofi på klinikken er at vi alltid skal velge å gjøre deg frisk og smertefri på den mest naturlige og minst invasive måten. Når du får resultater av denne typen behandling, er alltid resultatet godt.

Har du henvisning?

Hvis du har henvisning fra lege til fysioterapeut, har du to valg:

 • Du kan ringe til en fysioterapeut med driftstilskudd i nærmiljøet der du bor. Du betaler egenandel som er i overkant av 220 kr på disse stedene. Dersom du har frikort (type 2 – ikke samme som hos lege eller for medisiner) betaler du ingenting.
  Enkelte lidelser og aldersgrupper har krav på gratis fysioterapi gjennom kommunen. Disse finner du her.
  Ventetiden hos kommunale fysioterapeuter med driftstilskudd er forholdsvis lang. 6-8 uker er ikke uvanlig.
 • Dersom du ikke ønsker å vente kan du få time på Din Helse Bjølsen samme dag.
  Prisforskjellen for en vanlig konsultasjon er mellom 250 og 350 kroner. Da betaler man litt mer, men får god hjelp med én gang.
  NB! Trykkbølgebehandling som vi har ved klinikken er ikke dekket på noen kommunale fysioterapisteder, derfor er det svært få som tilbyr dette, og det vil uansett ha samme pris kommunalt som privat.

Dersom du vil bestille time hos oss, ring oss på 22 95 11 14 eller benytt vår Online booking

Hva kunder sier om oss

«Byens beste kiropraktor!

Man får raskt time, god service og optimal behandling.

Toralf er en erfaren, kunnskapsrik og utrolig dyktig terapaut – anbefales på det sterkeste!”

– Kristin Holte, Crossfitutøver

«Jeg har slitt med skuldersmerter ved trening i flere år og har prøvd mange ulike behandlinger. Etter noen få behandlinger og gode råd fra Toralf er smertene helt borte. Går nå jevnlig til behandling og har holdt meg helt skadefri det siste året.

Får raskt time og bra service.»

– Mari Waagan

«Gode dyktige folk, jeg har blitt godt fulgt opp ved skader siden august. De har flotte lokaler. Bra pris og kvalitet. Kommer tilbake igjen.»

– Amalie G. Østby

Din Helse Nydalen

Klikk på bildet for virtuell tur i våre lokaler

Tverrfaglig klinikk i Oslo

Vi er en privatklinikk som lever av våre gode resultater. Håper du også blir en fornøyd kunde – som vil anbefale Din Helse Bjølsen videre.

Behandlere hos oss er primærkontakter med selvstendig behandleransvar på lik linje med leger og tannleger. Vi har lagt opp praksis slik at vi ikke har ventelister på hverken kiropraktikk, fysioterapi, osteopati eller akupunktur. Du kan komme direkte til fysioterapi uten henvisning til lege, da fysioterapi ved klinikken er helprivat.

Nærområder: Bjølsen, Storo, Nydalen, Tåsen, Sagene/Torshov

Din Helse

Helseforsikring

Les mer om helseforsikring her.

helseforsikring i oslo