Strålesmerter i armene kan være en utfordrende og smertefull tilstand som kan ha en betydelig innvirkning på dagliglivet. Det er viktig å søke hjelp fra en kvalifisert helsepersonell for å få en nøyaktig diagnose og riktig behandling.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på årsakene til strålesmerter i armene og ulike behandlingsalternativer som kan bidra til å lindre smertene.

Årsaker til strålesmerter i armene

Strålesmerter i armene kan ha ulike årsaker, og noen av de vanligste årsakene inkluderer:

 1. Nerverotsirritasjon

Nerverotsirritasjon er en tilstand der en nerverot i ryggraden blir irritert eller klemt. Dette kan føre til smerter som stråler ut i armene. Årsakene til nerverotsirritasjon kan inkludere skiveprolaps, spinal stenose eller degenerative forandringer i ryggraden. Dersom du har fått påvist en nakkeprolaps, kan du prøve øvelsene på denne siden (tilgang på siden koster 50 kr for 3 måneder : Fysioterapiøvelser nakkeprolaps

 1. Skader eller overbelastning

Skader eller overbelastning i skuldrene, nakken eller armene kan føre til strålesmerter i armene. Dette kan være resultatet av en enkeltstående skade eller overbelastning over tid, for eksempel gjentatte bevegelser i en bestemt stilling.

 1. Hjerte- eller karsykdom

Hjerte- eller karsykdommer kan også føre til strålesmerter i armene. Dette kan oppstå når hjertet ikke får nok oksygen på grunn av innsnevring av blodårene. Symptomene kan inkludere brystsmerter som sprer seg til venstre arm, kjeve og nakke, samt kortpustethet og svimmelhet. Dette er en alvorlig tilstand og krever umiddelbar legehjelp.

 1. Muskel- og skjelettlidelser

Muskel- og skjelettlidelser kan også føre til strålesmerter i armene. Dette kan inkludere tilstander som senebetennelse, leddgikt eller fibromyalgi. Symptomene kan inkludere smerter, stivhet og nummenhet i armene.

Behandlingsalternativer

Det finnes ulike behandlingsalternativer som kan bidra til å lindre strålesmerter i armene, og disse inkluderer:

 1. Fysioterapi

Fysioterapi kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene. En fysioterapeut kan hjelpe deg med å styrke musklene i nakke, skuldre og armer og gi deg øvelser som kan lindre smertene og forbedre bevegeligheten.

 1. Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling er en annen effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene. Dette kan bidra til å stimulere helbredelsesprosessen og redusere smertene. Behandlingen involverer bruk av høyintensitetslydbølger som overføres til det smertefulle problemområdet. For mer informasjon les alt om trykkbølgebehandling

Behandlingen kan være litt ubehagelig, men er vanligvis ikke smertefull.

 1. Medikamentell behandling

Medikamentell behandling kan være nyttig for å lindre smertene ved strålesmerter i armene. Smertestillende medikamenter, betennelsesdempende medikamenter og muskelavslappende midler kan alle bidra til å lindre smertene og forbedre bevegeligheten.

 1. Kirurgi

Kirurgi kan være nødvendig i tilfeller der strålesmertene skyldes en alvorlig underliggende tilstand, for eksempel en skiveprolaps eller spinal stenose. Kirurgi kan bidra til å lindre smertene og gjenopprette normal funksjon i ryggraden.

 1. Kiropraktikk

Kiropraktikk er en behandlingsmetode som fokuserer på å justere ryggraden for å forbedre nervefunksjonen og redusere smerte. Dette kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene som skyldes nerverotsirritasjon.

 1. Akupunktur

Akupunktur er en tradisjonell kinesisk behandlingsmetode som involverer bruk av tynne nåler som settes inn i kroppen for å stimulere spesifikke punkter og redusere smerte. Dette kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene.

 

Strålesmerter i armen hos idrettutøvere

 

Strålesmerter og problemer med triggerpunkter er spesielt vanlig hos idrettsutøvere, og ekstra utbredt blant de som trener mye styrke overkropp som olympiske ringer, pull ups og andre turnøvelser. Smertene kan oppleves som diffuse smerter i skulderen og/eller i hånden, og er ofte fremtredende når du våkner om morgenen.

På vår klinikk har vi behandlet mange crossfitutøvere med slike plager. Vi erfarer at mange ikke helt klarer å sette fingeren på hvor smerten sitter eller kommer fra, og at den ikke forsvinner selv ved flere ukers hvile.

Vi vet at disse smertene ofte kommer etter mye intensiv trening med øvelser som ring rows, pull ups og muscle ups. Øvelser som handstand pushups, jerks og andre øvelser der man presser over hodet kan også utløse slike smerter.

Strålesmerter i armene kan gi smerter ut i hpnden

Oppsummering om strålesmerter

 

Strålesmerter i armene kan være en smertefull og utfordrende tilstand som kan ha en betydelig innvirkning på dagliglivet. Det er viktig å søke hjelp fra kvalifisert og autorisert helsepersonell for å få en nøyaktig diagnose og riktig behandling.

Behandlingsalternativene kan variere avhengig av årsaken til smertene, og kan inkludere fysioterapi, trykkbølgebehandling, medikamentell behandling, kirurgi, kiropraktikk og akupunktur. Kontakt oss og vi vil  finne den beste behandlingsmetoden for deg.

Vi har mye erfaring med å behandle pasienter med strålesmerter i armer og skulder. Vi ser ofte at tørrnålsbehandling er den beste løsningen. Tørrnålsbehandling kalles også for IMS. Dette er en foretrukket behandling, men dersom du har nåleskrekk er bindevevsmassasje eller trykkbølgebehandling gode alternativer.

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Jeg har slitt med skuldersmerter ved trening i flere år og har prøvd mange ulike behandlinger. Etter noen få behandlinger og gode råd fra Toralf er smertene helt borte. Går nå jevnlig til behandling og har holdt meg helt skadefri det siste året. Får raskt time og bra service.

  Ma ri Avatar Ma ri

  Toralf is an excellent chiropractor. He’s been helping me a lot with a shoulder and ankle injury I got. I also train crossfit almost everyday so I try to visit him every 3-4 weeks to keep my body injury free. I really recommend him 🙂

  alba rodriguez ruiz Avatar alba rodriguez ruiz

  Kjapp hjelp, og etterfølgende grundig behandling. Jeg følte meg bedre allerede etter noen få ganger, og lærte mye om meg selv og hvor vondt ryggen min kan gjøre, og ikke minst hvor mye fortere smertene går over med litt hjelp.

  Linda Wollkert Avatar Linda Wollkert
 • Blei anbefalt Toralf av min sjef, som også + samboer går dit regelmessig:) Kom dit med sterke ryggbryst smerter, pga belastning og dårlig holdning. Fikk en grundig undersøkelse,estimert ca behandlinger og forklart videre oppfølging med øvelser osv. hos en av hans kollega, da han mente hun hadde bedre ekspertise på sitt område. Etter intens behandling med knekking,massasje og nåler i 2 uker er jeg nå såogsi smertefri og veldig fornøyd med all hjelp og råd jeg har fått:) Fikk også låne en god pute for å teste ut før kjøp! Kommer til å gå her regelmessig for å holde rygg i sjakk! Alltid kjekt å komme til Toralf, kjekk kar med godt humør og en snerten kommentar eller ti, på lur 🙂

  Elisabeth Lervaag Avatar Elisabeth Lervaag

  Veldig fornøyd med klinikken og alle som jobber der! Jeg har gått til Toralf, Veronica og Marielle, og de er alle like profesjonelle og gode på sitt felt. Anbefales på det høyeste!

  Elma Jakupovic Avatar Elma Jakupovic

  I have to say that they saved me and my back. I went to Toralf Thomassen in so much pain that even finding a position to sleep was a struggle and now after 2 months I am feeling like new person, no more pain. Toralf is doing an amazing job, he is kind and funny which really makes a difference 'cause I am not very comfortable when I am around doctors. Thank you, Din Helse Bjølsen for helping me now and in future.

  Ioana Paval Avatar Ioana Paval

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre: 08:00 - 20:00
Lør - Søn: 10:00 - 14:00

Kom innom oss i
Nydalsveien 15,
0484 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser