Strålesmerter i armene kan være en utfordrende og smertefull tilstand som kan ha en betydelig innvirkning på dagliglivet. Det er viktig å søke hjelp fra en kvalifisert helsepersonell for å få en nøyaktig diagnose og riktig behandling.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på årsakene til strålesmerter i armene og ulike behandlingsalternativer som kan bidra til å lindre smertene.

Årsaker til strålesmerter i armene

Strålesmerter i armene kan ha ulike årsaker, og noen av de vanligste årsakene inkluderer:

 1. Nerverotsirritasjon

Nerverotsirritasjon er en tilstand der en nerverot i ryggraden blir irritert eller klemt. Dette kan føre til smerter som stråler ut i armene. Årsakene til nerverotsirritasjon kan inkludere skiveprolaps, spinal stenose eller degenerative forandringer i ryggraden. Dersom du har fått påvist en nakkeprolaps, kan du prøve øvelsene på denne siden (tilgang på siden koster 50 kr for 3 måneder : Fysioterapiøvelser nakkeprolaps

 1. Skader eller overbelastning

Skader eller overbelastning i skuldrene, nakken eller armene kan føre til strålesmerter i armene. Dette kan være resultatet av en enkeltstående skade eller overbelastning over tid, for eksempel gjentatte bevegelser i en bestemt stilling.

 1. Hjerte- eller karsykdom

Hjerte- eller karsykdommer kan også føre til strålesmerter i armene. Dette kan oppstå når hjertet ikke får nok oksygen på grunn av innsnevring av blodårene. Symptomene kan inkludere brystsmerter som sprer seg til venstre arm, kjeve og nakke, samt kortpustethet og svimmelhet. Dette er en alvorlig tilstand og krever umiddelbar legehjelp.

 1. Muskel- og skjelettlidelser

Muskel- og skjelettlidelser kan også føre til strålesmerter i armene. Dette kan inkludere tilstander som senebetennelse, leddgikt eller fibromyalgi. Symptomene kan inkludere smerter, stivhet og nummenhet i armene.

Behandlingsalternativer

Det finnes ulike behandlingsalternativer som kan bidra til å lindre strålesmerter i armene, og disse inkluderer:

 1. Fysioterapi

Fysioterapi kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene. En fysioterapeut kan hjelpe deg med å styrke musklene i nakke, skuldre og armer og gi deg øvelser som kan lindre smertene og forbedre bevegeligheten.

 1. Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling er en annen effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene. Dette kan bidra til å stimulere helbredelsesprosessen og redusere smertene. Behandlingen involverer bruk av høyintensitetslydbølger som overføres til det smertefulle problemområdet. For mer informasjon les alt om trykkbølgebehandling

Behandlingen kan være litt ubehagelig, men er vanligvis ikke smertefull.

 1. Medikamentell behandling

Medikamentell behandling kan være nyttig for å lindre smertene ved strålesmerter i armene. Smertestillende medikamenter, betennelsesdempende medikamenter og muskelavslappende midler kan alle bidra til å lindre smertene og forbedre bevegeligheten.

 1. Kirurgi

Kirurgi kan være nødvendig i tilfeller der strålesmertene skyldes en alvorlig underliggende tilstand, for eksempel en skiveprolaps eller spinal stenose. Kirurgi kan bidra til å lindre smertene og gjenopprette normal funksjon i ryggraden.

 1. Kiropraktikk

Kiropraktikk er en behandlingsmetode som fokuserer på å justere ryggraden for å forbedre nervefunksjonen og redusere smerte. Dette kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene som skyldes nerverotsirritasjon.

 1. Akupunktur

Akupunktur er en tradisjonell kinesisk behandlingsmetode som involverer bruk av tynne nåler som settes inn i kroppen for å stimulere spesifikke punkter og redusere smerte. Dette kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene.

 

Strålesmerter i armen hos idrettutøvere

 

Strålesmerter og problemer med triggerpunkter er spesielt vanlig hos idrettsutøvere, og ekstra utbredt blant de som trener mye styrke overkropp som olympiske ringer, pull ups og andre turnøvelser. Smertene kan oppleves som diffuse smerter i skulderen og/eller i hånden, og er ofte fremtredende når du våkner om morgenen.

På vår klinikk har vi behandlet mange crossfitutøvere med slike plager. Vi erfarer at mange ikke helt klarer å sette fingeren på hvor smerten sitter eller kommer fra, og at den ikke forsvinner selv ved flere ukers hvile.

Vi vet at disse smertene ofte kommer etter mye intensiv trening med øvelser som ring rows, pull ups og muscle ups. Øvelser som handstand pushups, jerks og andre øvelser der man presser over hodet kan også utløse slike smerter.

Strålesmerter i armene kan gi smerter ut i hpnden

Oppsummering om strålesmerter

 

Strålesmerter i armene kan være en smertefull og utfordrende tilstand som kan ha en betydelig innvirkning på dagliglivet. Det er viktig å søke hjelp fra kvalifisert og autorisert helsepersonell for å få en nøyaktig diagnose og riktig behandling.

Behandlingsalternativene kan variere avhengig av årsaken til smertene, og kan inkludere fysioterapi, trykkbølgebehandling, medikamentell behandling, kirurgi, kiropraktikk og akupunktur. Kontakt oss og vi vil  finne den beste behandlingsmetoden for deg.

Vi har mye erfaring med å behandle pasienter med strålesmerter i armer og skulder. Vi ser ofte at tørrnålsbehandling er den beste løsningen. Tørrnålsbehandling kalles også for IMS. Dette er en foretrukket behandling, men dersom du har nåleskrekk er bindevevsmassasje eller trykkbølgebehandling gode alternativer.

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Kjempehyggelig ansatte og alltid supergod behandling!

  Christine Olsen Avatar Christine Olsen

  Anbefaler starkt din Helse Bjølsen. Toralf er veldig flink og kunnig i sin sak. Det er få kiropraktorer jeg har sett i Norge som er så kunnig.

  Hcm 008 Avatar Hcm 008

  Jeg tok kontakt pga akutte nakkesmerter og fikk øyeblikkelig hjelp. Kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen laget en behandlingsplan og fulgte opp slik at jeg raskt kom på bedringens vei. Jeg jobber i en bedrift som tilbyr behandlingforsikring (Storebrand). Jeg har derfor ikke hatt noen utlegg, og jeg vil helt klart anbefale alle som har behandlingsavtale om å benytte Kiropraktorvakten. Om man ikke har en avtale ville jeg heller ikke nølt, for her får man akutthjelp, god oppfølging, det er ikke dyrt og Toraf er faglig oppdatert, dyktig og engasjert i jobben.

  Lise Lahn Avatar Lise Lahn
 • Veldig bra!! Veldig hyggelige folk og bra behandling. Hadde anbefalt dette stedet til alle!

  aaneeah Avatar aaneeah

  Flink og effektiv kiropraktor! Fikk time fort når det gjaldt og får god oppfølging.

  Nikita Boger Avatar Nikita Boger

  For meg har Din helse på Bjølsen vært en viktig del av min livskvalitet i hverdagen. Jeg begynte der da det åpnet for mange år siden, og kunne ikke tenke meg å bytte til et annet sted. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kommet med vond hofte og rygg og gått ut smertefri med en stor takknemlighet over at det finnes så bra behandlere der. På Din helse på Bjølsen har de kompetanse på det meste. Ulike behandlings metoder for de meste av vondter i kroppen. Du blir møtt med respekt og behandlere som lytter til hva du har å si, og som tar deg på alvor. Og ikke minst er de super hyggelige der oppe. Så ta deg en tur ! Du vil ikke angre?

  ninapapermoondesign Avatar ninapapermoondesign

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre: 08:00 - 20:00
Lør - Søn: 10:00 - 14:00

Kom innom oss i
Nydalsveien 15,
0484 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser