Nakkehodepine 1

 

Nakkehodepine rammer svært mange, og dessverre er det mange som går rundt med forskjellige typer hodepine uten å trenge det. De aller fleste kan få hjelp. De gode nyhetene er også at de aller fleste blir vesentlig bedre.

Såpass mye at det øker kvaliteten på livene deres. Har du prøvd behandling før uten resultat? Etter 10 år med hodepinepasienter så tror vi at alle kan bli noe bedre. Uansett hva du har prøvd tidligere-vi skal finne en måte å hjelpe deg på også.

Nakkehodepine

Migrene – Spenningshodepine – Nakkehodepine (cervikal)

Ny type hodepine eller forverring av eksisterende hodepine er et faresignal. Dette er alltid noe man skal undersøke. Vi vil under sykehistorien avdekke sykdom eller mønstre av hodepine som ikke er normale, og som skal undersøkes videre.

Hvis vi mistenker noe alvorlig vil vi teste og undersøke deg grundig. Vi gjør nevrologiske tester av hjernenervene (kranienerver) og de nervene som går ut fra ryggsøylen fra nakken. Vi henviser til MR undersøkelse av hodet/kraniet/nakke dersom vi finner noe på vår undersøkelse som er mistenkelig.

Farlige nakkesmerter – når nakkesmerter er symptom på underliggende sykdom

Vi rekvirerer andre undersøkelser dersom vi mistenker noe sykdom bak hodepinen. Dersom du lider av et medisinsk problem som igjen fører til hodepine, er det viktig dette blir behandlet først. Vår kompetanse ligger i å behandle vanlige typer hodepine-derfor har vi erfaringen til å oppdage noe uvanlig. Det beste er å undersøke deg grundig først.

Det er mange fallgruver i forbindelse med behandling av hodepiner, og vår fremgangsmåte er å gå frem steg for steg – og ser om dette er nok til å la deg bli kvitt de verste problemene.

Vi begynner ikke med alt samtidig, men vi bruker en fremgangsmåte som er mer å prøve ett steg av gangen – og ser hvor mye dette hjelper deg eller om det er nok til å kvitte deg med problemet. Da får vi viktig informasjon om din hodepineplage og kan kartlegge problemene mer nøyaktig.

Et konkret eksempel. Vi løser opp i nakkerosetten med den teknikken som vi finner er mest effektiv for deg. Dersom vi kommer i mål med denne fremgansmåten avsluttes du. Du trenger ikke foreta deg noe som helst.

Dersom du bare blir noe bedre prøver vi andre behandlingsformer. Vi vil råde deg hele veien til hva du bør gjøre, men vi vil prøve først å se om du kan leve som du nå gjør, uten for mange endringer-og se hva vår behandling fører til. Dersom du virkelig ønsker å forandre noe, hjelper vi deg med hva du skal fokusere på.

Dersom problemet dukker opp gjentatte ganger, eller ikke blir bra nok med vår behandling vil vi sette deg igang med tiltak vi vet fungerer. Kort sagt går dette på livsstilsrutiner som feks:

 • Trening
 • Dietter
 • Søvn / døgnrytme

Vi ser ingen grunn til å be alle spise lavkarbo, steinalderdiett, trene yoga, pilates, crossfit, gå ned 20 kg, bytte jobb osv osv-før dette viser seg være nødvendig. Dersom det virkelig er slike tiltak du trenger, vil vi hjelpe deg i gang med å gjennomføre de.

Vårt samarbeid terapeutene imellom på klinikken er å benytte hverandre når vi trenger det- og til beste for deg som pasient

Hva kan du gjøre selv?

Hodepiner er preget av din livsstil i større grad en mange andre ting, men da det finnes flere typer, er det litt forskjellig hva som virker. Tipsene under er effektive for de fleste typer hodepine inludert migrene.

Dette kan du prøve dersom du plages med hodepine/migrene

 • Se rett frem
 • Unngå lange perioder der du kikker ned med hodet fremoverbøyd (feks smartelefon)
 • Unngå lange perioder der du titter opp eller frem med nakken bakover (eks landeveissykling)
 • Bruk en pute som gir deg nøytralstilling når du sover
 • Sov på ryggen eller siden
 • Unngå alkohol og drikk nok vann
 • Stå opp til regelmessig og samme tid hver morgen inkl helger
 • Gjør fysisk aktivitet og tren så lenge det ikke forverrer hodepinen
 • Tøy nakken, spesielt øvre trapesius og sternocleidomastoideus *(se vår hjemmeside)
 • Unngå smertestillende medisiner, de kan trigge hodepinen

I de fleste tilfeller trenger du hjelp dersom du raskt ønsker bli kvitt problemene. Ring oss eller sett opp time til undersøkelse så du kan

 • Få justert nakken hos en spesialist på nakkemanipulasjon = kiropraktor
 • Få massasje eller ims (tørrnålsteknikk) på muskelknuter som trigger hodepinen
 • Få et treningsopplegg som er tilpasset din hverdag og som holder plagene borte
 • Være sikker på at hodepinen er primær og ikke et tegn på underliggende sykdom

Vi tilbyr et komplett opplegg for deg – og en vei ut av dine plager – helst uten medikamenter.

For noen med hodepine som stammer fra ansiktsmuskulatur er det også mulig å få botulinum toksin injeksjon. Dette lammer ansiktsmusklene i 3 måneder. Vi har en lege som utfører injeksjonene. Våre kiropraktorer kan kartlegge om dette er noe som vil hjelpe deg.

Les også om spenningshodepine

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre: 08:00 - 20:00
Lør - Søn: 10:00 - 14:00

Kom innom oss i
Nydalsveien 15,
0484 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser