Kiropraktor og kiropraktikk
Kiropraktor undersøker nakken

Hva kan en kiropraktor gjøre?

kiropraktikk og kiropraktor behandler ryggsøylen

Kiropraktikk er en måte å behandle kroppen på, spesielt ryggvirvlene. En kiropraktor kan sette diagnose på ryggproblemer og behandle problemet. Med ryggen menes alle ledd i ryggsøylen. Derfor kan en kiropraktor sette diagnose på nakkeproblemer, smerter mellom skulderblad, og smerter i korsrygg og bekken.

I tillegg behandler en kiropraktor også andre ledd i kroppen: Hofte, skuldre, albuer, håndledd, fingre, knær, ankler og tåledd.
Kiropraktorer kan henvise til andre undersøkelser av ryggen som MR og røntgen, men det er sjeldent det er nødvendig for å stille diagnosen.

Hvorfor gå til kiropraktor?

kiropraktikk

Dersom du har vondt i ryggen eller i muskel og skjelettapparatet kan du gå til kiropraktor for å finne ut hvorfor du har fått vondt. Behandlingen er kjent for å gi rask smertelindring i de tilfellene der behandlingen er effektiv.

I tillegg vil du hos oss få oppfølging i ettertid i form av tiltak du kan gjøre for å forhindre å få smertene tilbake.

Kan man få støtte til kiropraktor?

Kiropraktor pris. Hva koster det hos kiropraktor i Oslo? Hva er priser på Din Helse Bjølsen

Enkelt svar er : nei.
Men deler av behandlingen hos kiropraktor er dekket av Helfo. Helfo gir støtte til kiropraktoren slik at han eller hun kan holde prisene noe lavere.

En del forsikringsordninger dekker også kiropraktikk. Sjekk med din arbeidsgiver. Vår klinikk godtar alle behandlingsforsikringer.

Er det farlig å gå til kiropraktor?

Nei. Behandlingen er godt dokumentert som svært trygg. Undersøkelsen en kiropraktor tar på alle pasienter vil kunne se om behandlingen er bra for deg.

Er det vondt å gå til kiropraktor?

Det er noen som opplever behandlingen som ubehagelig, men i de aller fleste tilfeller er det ingen smerter i forbindelse med kiropraktorbehandling. Mange opplever en smertelindring like etter en behandling og synes at det er behagelig.

Kan man dø av å brekke nakken hos kiropraktor?

Nakkebehandling er trygt hos kiropraktor. Det verste som kan skje er at smertene dine øker. Det hender at smerter øker noen timer etter behandling. Som regel er dette positivt da det gjør at smertene dine ikke vedvarer i uker eller måneder.

Hva kan kiropraktikk behandle?

Vanligvis så har folk som oppsøker kiropraktor vondt i nakke eller rygg. En kiropraktor behandler også andre lidelser, blandt annet svimmelhet og krystallsyken. I tillegg til dette kan kiropraktikk være behandling mot skulder og knesmerter.

Hvor mange ganger må man gå til kiropraktor?

Det finnes det ikke noe klart svar på. Det kan variere fra 1-15 behandlinger. Gjennomsnittet er 6-8 behandlinger for en akutt rygg. En tommelfingerregel er at pasienter som raskere oppsøker hjelp trenger færre behandlinger enn de som venter uker eller måneder med å komme til undersøkelse og behandling.

Kan en kiropraktor skrive ut medisiner?

Det er kun leger som kan skrive resepter

Kan en kiropraktor sykemelde?

En autorisert kiropraktor kan sykemelde opptil 3 måneder

Er en kiropraktor en lege?

I USA kaller man utdannede kirpopraktorer for «Doctor of Chiropractic». I Norge brukes ikke slike titler. En kiropraktor er ikke en lege, dvs at han/hun ikke kan behandle andre plager enn de som har sitt opphav fra muskel og skjelettapparatet.

En kiropraktor er best å gå til dersom du har smerter eller stivhet i ulike deler av kroppen og da spesielt fra ryggsøylen. Kiropraktorer ser flest pasienter med ryggplager av alle, gjennomsnittlig 9 ganger så mange som fastlegen.

Kan man trene etter å ha vært hos kiropraktor?

Så lenge du ikke gjør vondt verre så kan du det. Det vil si: dersom smertene dine øker når du trener bør du kanskje vente litt.

Hva er manipulasjonsbehandling?

Dette er hva folk flest assosierer med kiropraktorbehandling. Det er å «knekke» ledd. Manipulasjon er egentlig en rask tøyning og strekking av vev i kroppens ledd. Årsaken til at behandlingen virker er at muskulatur som er spent vil slappe av etter en manipulasjon.

Hvor lenge varer en time hos kiropraktor?

Plantar fascitt

Alt fra 5 -30 minutter. Hos oss er behandlingstimene satt til 15 minutter. Noen ganger tar det lenger tid, andre ganger kortere.

Toralf Wollkert Thomassen