Etter fødselen kan noen kvinner oppleve vedvarende eller nye bekkensmerter. Disse smertene kan variere i intensitet og kan påvirke hverdagsaktiviteter og livskvalitet.

Årsakene til bekkenrelaterte smerter etter fødsel kan være flere, inkludert endringer i bekkenets biomekanikk, svekket muskulatur, ligamentøs overstrekning og hormonelle forandringer.

En behandler med ekspertise innen graviditet og postpartum omsorg kan spille en viktig rolle i å behandle bekkensmerter hos kvinner etter fødsel. Ved å bruke en helhetlig tilnærming og tilpassede teknikker kan vi bidra til å lindre smerte og gjenopprette normal funksjon i bekkenet.

Her er noen måter kiropraktikk og osteopati kan hjelpe med bekkenrelaterte smerter etter fødsel:

  1. Justeringer og manipulasjonsteknikker: Vi bruker spesifikke justeringer og manipulasjonsteknikker for å korrigere eventuelle ledd ubalanser eller dysfunksjoner i bekkenet. Dette kan bidra til å gjenopprette normal bevegelse og redusere smerte.
  2. Muskelavspenning og styrketrening: Vi gir råd om øvelser og teknikker for å styrke og stabilisere bekkenmuskulaturen. Dette kan bidra til å bedre kroppens biomekanikk og redusere belastningen på bekkenet.
  3. Holdnings- og ergonomirådgivning: Vi gir rådgivning om riktig holdning og ergonomiske tilpasninger i daglige aktiviteter for å redusere belastningen på bekkenet. Dette kan omfatte råd om ammestillinger, løfteteknikker og valg av riktig utstyr for omsorg av babyen.
  4. Avspenningsteknikker: Stress og spenninger kan forverre smerteopplevelsen. Vi vil veilede deg i avspenningsteknikker som pusteøvelser eller avspenningsteknikker for å redusere stressnivået og forbedre smertehåndtering.
  5. Postural vurdering: Vi kan utføre en postural vurdering for å identifisere eventuelle ubalanser eller feiljusteringer i kroppsholdning etter fødselen. Basert på funnene kan de gi råd om justeringer i holdning og bevegelsesmønstre for å forbedre kroppsmekanikken og redusere smerte.

Dersom du ønsker noen med ekspertise på bekkenplager, ta kontakt med klinikken på 22 95 11 14 eller bruk kontaktskjema

Vi har både osteopater og kiropraktorer som har tilleggsutdannelse og erfaring med problematikken på Din Helse.

Bekkensmerter hos gravid
Bekkensmerter rammer mange gravide

Er du gravid og har bekkensmerter så betyr ikke det at du har bekkenløsning!

Se vårt videoinnlegg for mere informasjon: Bekkenløsning kan behandles av både kirpraktorer, osteopater og fysioterapeuter på klinikken vår. Vårtosteopat Veronica Vildmyren har spesialutdanning på diagnoser rettet mot gravide. Les mer lenger nede i artikkelen for mere informasjon

Bekkenløsning og gravide

Hjelp mot bekkensmerter med osteopati

Veronica Vildmyren er osteopat og har i tillegg en 2 årig spesialisering på problemer under graviditet, etter fødsel og behandling av gravide og barn og spedbarn.

Hun har tidligere jobbet på Bekken & Barn men jobber nå fulltid på Din Helse Nydalen. Har du smerter i bekkenet , andre bekkenplager som bekkenløsning eller smerter annet sted under svangerskapet så kan hun hjelpe deg.

Veronica utfører også undersøkelse av deg etter fødsel, og gir råd og veiledning om hva du trenger å gjøre.

Under kommer mer om Veronica.

Veronica Vildmyren – osteopat

Osteopat V. Vildmyren
Osteopat Veronica Vildmyren

Osteopat D.O MNOF

Veronica jobber som osteopat på Din Helse Bjølsen. Hun har tatt sin fireårige fulltidsutdannelse i osteopati ved Høyskolen Kristiania i Oslo- uteksaminert i 2016. Hun har også en to-årig videreutdannelse innen kvinnehelse og osteopatisk behandling av spedbarn og barn, fra 2018. I tillegg til dette fordypet hun seg innen bekkenrelaterte smerter hos gravide i sin diplomoppgave.

Selv om hun har en sterk interesse for kvinnehelse og behandling av barn,  jobber hun også mye med blant annet nakke/rygg/bekken– og stressrelaterte plager. Men alle pasienter i alle aldre er velkommen.

Veronica ser på sammenhengen mellom dine plager, kropp og hverdag, for å få en helhetlig forståelse av dine plager. Under en konsultasjon vil du som pasient oppleve en grundig anamnese(samtale) og undersøkelse, samt behandling basert på anamnesen og undersøkelsen.

I tillegg til å jobbe som osteopat holder Veronica også kurs i førstehjelp på spedbarn,barn og voksne.

Veronica har tatt kurs i:

– «Sports medicin»

– Smertebehandling med nåler (dry needling)

– Pediatri «osteopatisk tilnærming til barn under ett år»

– Behandling av stramt tungebånd hos spedbarn- Doktor barnegod (Annette Resch).

Øvelser du kan prøve når du har bekkensmerter

Toralf Wollkert Thomassen