Når det kommer til behandling av muskler, er massasje og massasjeterapi begreper som ofte brukes om hverandre. Men selv om mange bruker det som synonymer representerer begrepene to forskjellige tilnærminger til behandling.

I dette innlegget vil vi se på forskjellene mellom massasje og massasjeterapi, og hjelpe deg med å forstå hvilken behandlingsmetode som passer best for ulike behov.

Hva er massasje?

Massasje er en velkjent og elsket praksis som fokuserer på å løse opp muskelspenninger, fremme avslapning og forbedre generell velvære. Denne formen for behandling kan tilpasses ulike behov og preferanser, og det finnes forskjellige teknikker som klassisk massasje, svensk massasje, og dypvevsmassasje.

Formålet med massasje er å gi deg en behagelig og avslappende opplevelse. Gjennom varierte bevegelser som knaing, stryking og trykking, løsner en massør opp spente muskler, forbedrer blodsirkulasjonen og bidrar til en generell følelse av velvære. Massasje er ideell for de som søker avslapning, stressreduksjon eller som en belønning for kroppen etter en travel periode.

Massasjeterapi: Den terapeutiske tilnærmingen

Massasjeterapi går utover den tradisjonelle avslappende massasjen ved å ha en mer terapeutisk tilnærming. Mens avslapning er en del av behandlingen, er hovedfokuset å behandle spesifikke helseproblemer, muskelsmerter, eller dysfunksjoner.

Massasjeterapeuter har ofte mer omfattende utdanning og kompetanse for å gi spesifikke behandlinger tilpasset individuelle behov.

I massasjeterapien bruker terapeuten sin kunnskap om anatomi og fysiologi for å identifisere og behandle underliggende årsaker til smerter eller ubehag.

Dette kan inkludere teknikker som triggerpunktbehandling, dyp bindevevsmassasje, og andre spesifikke tilnærminger rettet mot å løse opp i muskelspenninger og forbedre funksjonen til muskler og ledd. I Norge er det egne kurser for disse dype bindevevsteknikkene, som holdes for osteopater, fysioterapeuter og massasjeterapeuter.

massasjeterapi er ikke helt det samme som massasje

Hvordan velge?

 Når du vurderer om du skal velge massasje eller massasjeterapi, er det viktig å tenke på dine spesifikke behov og mål. Hvis du ønsker generell avslapning og velvære, kan massasje være det perfekte valget. Det er også flott for å lindre stress og gi kroppen en velfortjent pause.

Hvis du derimot sliter med spesifikke smerter, kroniske plager eller muskelskader, kan massasjeterapi være mer hensiktsmessig. Terapeuten vil jobbe målrettet med deg for å identifisere og adressere underliggende problemer, med fokus på rehabilitering og smertelindring.

Uansett om du velger en avslappende massasje eller en mer terapeutisk massasjeterapi, er begge tilnærminger verdifulle bidrag til velvære.

Det viktigste er å lytte til kroppen din og velge det som passer best for dine behov og mål. Enten det er avslapning eller terapi, gir begge disse praksisene deg muligheten til å investere i din egen helse og velvære.

Vår massasjeterapeut Miguel er både massør og massasjeterapeut, så han vil hjelpe deg finne den rette behandlingen du trenger, og ønsker. For mer om vår behandling les her

Toralf Wollkert Thomassen