Kiropraktikk på ryggsølen og bekkenet – Rygg/nakke/brystrygg

Våre behandlinger er kiropraktikk – osteopati – fysioterapi – trykkbølger og injeksjoner.  Kiropraktorene på vår klinikke driver i hovedsak med leddbehandling. Kiropraktorer i Norge har 5 års universitetsutdanning.  All manipulasjonsbehandling stammer fra kiropraktikken. Ved å cavitere (knekke) ledd utløses en karakteristisk lyd som de fleste forbinder med kiropraktorbehandling. Det som skjer enten umiddelbart eller etter noe tid er at muskulaturen rundt leddet, som har vært spent, slapper av. Deretter trekker muskulaturen seg sammen. Det er på grunn av dette at fler behandlinger trengs av kiropraktor. Etterhvert vil muskulaturen være helt avspent. Det er fler spennende mekanismer involvert som skjer, dette vil kiropraktoren gå gjennom med deg som får behandlingen.

Ekstremitetskiropraktikk – Kne/ankel/skulder/albue/hofte

Våre behandlinger 1

Nevnte ledd-de perifere leddene som de kalles, er noe vi på Din Helse er spesialister på. Dette kalles ekstremitetskiropraktikk, og vi har svært mange idrettsutøvere som har fått denne behandlingen, men vi har funnet at den fungerer like bra på en kontorrotte som en idrettsmann, det er bare ikke så mange kiropraktorer som utfører denne behandlingen, så det er ikke like allmenn kjent at det er effektivt. Smerter i skuldre, albuer etc vil i mange tilfeller gå dramatisk raskt bort, behandlingen her er ulik ryggen da det ikke er samme sammentrekningen av muskulaturen i ettertid, dvs at føler du deg bedre, så går det ikke tilbake i like stor grad.

Dry needling/ Tørrnålsteknikk/ IMS /akupunktur

Våre behandlinger 2

Dette er mange navn på samme behandling, bortsett fra akupunktur som vi på klinkken bruker mindre mot smerter og muskel/skjelettproblematikk, og mer mot andre lidelser. Se egen brosjyre for informasjon om dette.

Dry needling/IMS/tørrnålsteknikk er basert på vestlige anatomiske og nevrofysiologiske prinsipp. Denne behandlingen utføres av akupunktør, fysioterapeut og kiropraktor. Ved å bruke nåler kommer man lettere inn i dypet på muskulaturen og dens triggerpunkter. Dype triggerpunkter man ikke kan nå med triggerpunktsmassasje da det blir for dypt og smertefullt.

Triggerpunktbehandling med tørrnåler er ofte like effektiv som feks injeksjon av kortison og andre preparater- selve bakgrunnen til opprinnelsen av behandlingen er at selve nålestikket ble funnet å være den viktige delen av en behandling, ikke preparatet som sprøytes inn.

Ved IMS (intramuskulær stimulering) /dry needling er det ofte mindre ubehag enn feks triggerpunktsmassasje. Vi har fler terapeuter som benytter nåleteknikker på klinikken, men vi anbefaler at nålebehandlingen skjer hos akupunktøren som har mest utdanning og erfaring med dette på klinikken. Nålbehandling hos de andre terapeutene skjer kun som et tillegg til annen behandling

Fysioterapi

Trening: Vår fysioterapeut tar seg av individuellt tilpassede øvelser/treningsprogram som kan gjøres hjemme. Dette er svært viktig da det er en stor besparelse for de fleste å ha få konstruktive gjennomganger av programmet med fysioterapeut, og at du ikke må følge opp treningen hos oss til en stor kostnad. Vi har et internettbasert treningsprogram som gjør det enkelt for terapeuten å endre program / øvelser etter behov, og med gode illustrasjonsvideoer og bilder er oppfølgingen redusert til et minimum.

I tillegg til tørrnålsbehandling gir også vår fysioterapeut trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling

Våre behandlinger 3

Tryggbølgebehandling brukes mot senebetennelser og smertetilstander som triggerpunkt og lignende.

6 behandlinger gir som regel et godt resultat. Vårt nye apparat er dessuten svært lite smertefullt sammenlignet med eldre apparater, og det gir bedre resultater.

Trykkbølgebehandling benyttes mot

  • musearm
  • golf/tennisalbue
  • plantar fascitis
  • akillesbetennelse/smerter
  • knesmerter
  • etter operasjon for raskere tilhelning
  • triggerpunkter

Les mer om trykkbølgebehandling

 

Ultralydassistert injeksjonsbehandling

Vi bruker ultralyd til å diagnostiserer og finne ut hvilke strukturer som er skadet eller gir smerter. Vi bruker også ultralydapparatet i sammenheng med injeksjonsbehandling. Injeksjon av betennelsesdempende middel rett inn i deet betente området krever at behandleren ser på ultralyd mens han/hun setter injeksjonen. Dette gir bedre effekt, og kan også være med på å redusere doseringen som trengs for å ta betennelsen.

Undersøkelse med ultralyd – hva kan vi se?

Behandlinger på din helse Bjølsen: på bildet gir kiropraktor Thomassen en justering på ankelleddet

Massasje og kopping

Våre behandlinger 4

Dette er 2 forskjellige behandligsmetoder, men de dekker mye av det samme. I de aller fleste tilfeller brukes kopping eller massasje som en avsluttende behandlingsform hos oss, dersom det ikke har vært den primære beandlingen.

Sliter du med stivhet, smerter og ømhet i muskulatur, eller ønsker du bare å øke dine musklers yteevne så er kopping behandlingen for deg!

Denne gamle behandlingsformen har igjen blitt høyaktuell for idrettsutøvere i flere sportsgrener verden over. Glasskoppene som settes på huden og beveges over det aktuelle området skaper et vakuum mellom hud og kopp og vil dermed påvirke bindevev i muskler og underhud. Gjennom økt blodsirkulasjon vil plagede muskelgrupper bedres og slaggprodukter i bindevevet transporteres bort

Massasje

Vil tilbyr klassisk massasje som virker avslappende til de som ønsker, i behandlingssituasjon så brukes som regel mer dyptgående bindevevsteknikker som bryter opp smertetilstander i muskler og ledd.

Trening

Vi har en rekke samarbeidspartnere på treningsfronten dersom du ønsker ta et skritt videre. Vi samarbeider med crossfit oslo-ønsker du prøvetime eller nybegynnerkurs ta kontakt med oss på klinikken.

Vi har også et samarbeid med en helårlig- utendørs-lavterskel treningsform som foregår i lokalmiljøet. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Din Helse Bjølsen

Siden vår start for 10 år siden, har vi hatt en kiropraktorvakt åpen 365 dager i året. Vi har alltid og kan alltid tilby en akutt kiropraktortime innen 24 timer eller tidligere. Vi er stolte av å kunne tilby dette, da tidlig intervensjon er det alle muskel og skjelettspesialister anbefaler. Bare hos oss får du time uansett om det er høytid, ferie eller helg i Oslo.

Som pasient hos oss får du benytte deg av denne så mye du vil, til en redusert pris enn pasienter fra andre klinikker. Akuttnummeret er 22951114, og det kan du ringe når som helst hele året.