Artrose kne: Behandling og årsaker

Artrose i kne er synonymt med slitasjegikt. Dette rammer kneleddet og er en vanlig årsak for smerte hos eldre eller tidligere idrettsutøvere. Den beskyttende leddbrusken slites bort og dette fører til leddbetennelse. Betydelig flere kvinner enn menn rammes av artrose.

Symptomer på artrose i kneet

Artrose, også kjent som slitasjegikt, er en vanlig form for leddsykdom som spesielt påvirker leddbrusken i kroppen. Det vanligste symptomet på artrose er smerte i kneleddet etter mye bruk. Smertene øker gjerne utover dagen. Hevelse, varme og knirking i kneleddene er også vanlige symptomer.

Svært fremskreden artrose gir smerter selv om man holder seg i ro. Når det kommer til artrose i kneet, er det viktig å forstå både symptomer og årsaker, som vil drøftes i dette innlegget.

Det er viktig å merke seg at selv om artrose ikke kan helbredes, kan symptomene ofte lindres og utviklingen stoppes med riktig behandling og livsstilsendringer.

Dette kan inkludere smertelindrende medisiner (periodevis), fysioterapi, kiropraktorbehandling, vektkontroll, injeksjonsbehandling og eventuelt kirurgi i mer alvorlige tilfeller.

Ta kontakt med oss for en nøyaktig diagnose og en tilpasset behandlingsplan. Vi tilbyr en helhetlig tilnærming som dekker alt fra A til Å – fra grundig utredning til et omfattende spekter av behandlingsmuligheter, inkludert injeksjoner, fysioterapi, kiropraktorbehandling, og osteopati.

Vi har også betydelig erfaring, utfører egne ultralydbilder og kan henvise deg til avanserte diagnostiske verktøy som MR og røntgen, samt kirurgisk vurdering, enten via privat eller offentlig helsetjeneste. Har du spørsmål så vennligst bruk vårt kontaktskjema

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Din Helse Bjølsen har dyktige fagfolk som vet eksakt hvordan de skal hjelpe deg til å bli kvitt smerter. Jeg er mangeårig kunde og har prøvd mye, både her og andre steder. Jeg kan særlig anbefale kiropraktor Toralf Thomassen. Han er rå på kiropraktikk, akupunktur og trykkbølgebehandling. Samtidig er han ekspert på hvordan man kan trene opp kroppen etter skader. Jeg får alltid masse ekstra tips, råd og veiledning. Jeg er alltid kjempefornøyd!

  Reidun Kvitberg Gulliksen Avatar Reidun Kvitberg Gulliksen

  Blei anbefalt Toralf av min sjef, som også + samboer går dit regelmessig:) Kom dit med sterke ryggbryst smerter, pga belastning og dårlig holdning. Fikk en grundig undersøkelse,estimert ca behandlinger og forklart videre oppfølging med øvelser osv. hos en av hans kollega, da han mente hun hadde bedre ekspertise på sitt område. Etter intens behandling med knekking,massasje og nåler i 2 uker er jeg nå såogsi smertefri og veldig fornøyd med all hjelp og råd jeg har fått:) Fikk også låne en god pute for å teste ut før kjøp! Kommer til å gå her regelmessig for å holde rygg i sjakk! Alltid kjekt å komme til Toralf, kjekk kar med godt humør og en snerten kommentar eller ti, på lur 🙂

  Elisabeth Lervaag Avatar Elisabeth Lervaag

  Jeg tok kontakt pga akutte nakkesmerter og fikk øyeblikkelig hjelp. Kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen laget en behandlingsplan og fulgte opp slik at jeg raskt kom på bedringens vei. Jeg jobber i en bedrift som tilbyr behandlingforsikring (Storebrand). Jeg har derfor ikke hatt noen utlegg, og jeg vil helt klart anbefale alle som har behandlingsavtale om å benytte Kiropraktorvakten. Om man ikke har en avtale ville jeg heller ikke nølt, for her får man akutthjelp, god oppfølging, det er ikke dyrt og Toraf er faglig oppdatert, dyktig og engasjert i jobben.

  Lise Lahn Avatar Lise Lahn
 • Profesjonelt, seriøst, effektivt og varmt imøtekommende. Møtt med stor forståelse for problematikk og god oppfølging. Startet i november 2020 med nakkeprolaps og sterke smerter. Oppnådde raskt bedring og lindring. Ingen overbehandling og gode forklaringer underveis. Anbefales på det varmeste.

  Marthine Seth Avatar Marthine Seth

  Kjapp hjelp, og etterfølgende grundig behandling. Jeg følte meg bedre allerede etter noen få ganger, og lærte mye om meg selv og hvor vondt ryggen min kan gjøre, og ikke minst hvor mye fortere smertene går over med litt hjelp.

  Linda Wollkert Avatar Linda Wollkert

  Jeg har vært kunde hos DHB siden 2010! hatt forskjellige behandlere! Etter min konkrete mening er de beste som finnes. Høy kompetanse nivå, utrolig flinke, perfekt pris, nydelige og rolig lokal, profesjonelle. Men de fleste her eier også god sans for humor. Noe som gjør behandlingen veldig enkel og trivelig. Man blir også alltid møtt med et smil. Anbefaler DHB på det STERKESTE!!! Toralf Thomassen du er utrolig dyktig i jobben din! Jeg har nå også startet opp med behandlig hos Akupunktøren i huset Veronica Havaas - Hun virker utrolig dyktig i sin felt, veldig forståelsesfull og en fantastisk medmenneske.. Jeg føler at det var veldig trygt å fortelle om mine ting for å kunne få hjelp videre. Fortsett å vær like dyktige allesammen 🙂

  valentina pereira Avatar valentina pereira

 

Symptomer på artrose i kneet:

 1. Smerter ved bevegelse: Smerte er det mest fremtredende symptomet ved artrose. Den oppstår vanligvis etter aktivitet eller belastning av kneleddet. Smerten kan variere fra mild til alvorlig, og den forverres gjerne utover dagen når leddet har vært i bruk.
 2. Begrenset bevegelighet: Artrose kan føre til at kneet mister noe av sin naturlige bevegelighet. Dette kan gjøre det vanskelig å bøye, strekke eller rotere kneet som før.
 3. Hevelse, betennelse og ømhet: Kneleddet kan bli betent og hovne opp på grunn av irritasjon forårsaket av artrosen. Dette kan føre til ømhet rundt kneet og gi en følelse av varme i området.
 4. Misdannelse i kneet: Et fremskredent stadium av artrose kan føre til strukturelle endringer i kneet. Dette kan inkludere knokkelvekster (osteofytter) rundt leddet og deformiteter i kneleddet som kan være synlige eller føltes som ujevnheter.

Årsaker til artrose i kneet:

Årsakene til artrose i kneet kan variere, men det er flere faktorer som kan øke risikoen for å utvikle denne tilstanden:

 1. Alder: Risikoen for slitasjeskader på brusken øker med alderen. Eldre personer er mer utsatt for å utvikle knerartrose (og alle andre typer artrose)
 2. Tidligere skader: Skader på kneleddet, som brudd, ligamentskader eller meniskskader, kan øke risikoen for artrose senere i livet.
 3. Genetikk: Noen mennesker har en genetisk disposisjon for å utvikle tilstanden, spesielt hvis det er en familiehistorikk.
 4. Overvekt: Overflødig kroppsvekt legger ekstra belastning på kneleddet, noe som kan øke risikoen
 5. Manglende fysisk aktivitet: Mangel på regelmessig trening kan svekke musklene rundt kneet og bidra til utviklingen av artrose.
 6. Arbeidsrelaterte faktorer: Noen yrker som innebærer mye knestående eller tung løfting kan øke risikoen for slitasje på leddbrusken
 7. Andre medisinske tilstander: Visse medisinske tilstander, som revmatoid artritt eller metabolske sykdommer, kan også øke risikoen for artrose.

artrose kne ser på ultralyd

Risikofaktorer

Det er oftest personer over 50 år som rammes av artrose i kneet. Det kommer ofte av naturlig aldring, da aldring øker vannmengden i leddbrusken og sammensetningen av protein brytes ned.

Med tiden forringes brusken, og i langt fremskreden artrose forsvinner leddbrusken helt mellom bena i kneleddet. Tap av leddbrusken gjør at knoklene gnisser mot hverandre. Dette fører til smerte og begrenset bevegelighet.

Risikofaktorer som kan spille inn på artrose:

 • Arv
 • Overvekt
 • Tidligere skade i kneet
 • Belastende arbeid
 • Sykdom eller betennelse

Behandling av artrose i kneet

Diagnostisering av artrose i kneet gjøres ofte ved bruk av røntgenbilder eller ultralydundersøkelse. Vi vil rutinemessig be om blodprøver for å utelukke andre sykdommer.

Vår erfaring er at mange pasienter opplever god effekt av å gå ned i vekt, samt å redusere aktiviteter som legger stor vekt på kneleddet.

Behandling på vår klinikk tar utgangspunkt i smertelindring og øking av bevegelse i kneet ved bruk av kiropraktor og fysioterapibehandling. Dette kan innebære spesielle øvelser som styrker musklene, trykkbølgebehandling og dry needling. På denne måten kan din livskvalitet forbedres med tanke på plager og smerter fra kneet.

Vi er eksperter på kneproblemer og har god erfaring med behandling av artrose i kneet. Dersom all type behandling er ineffektiv har vi nå også muligheten til å prøve injeksjon med hyaluronsyre. 

https://kiropraktor-oslo.no/hyaluronsyre-artrose-og-leddbehandling/

 

Hyaluronsyrebehandling, også kjent som viskositetsinjeksjoner eller hyaluronaninjeksjoner, er en behandlingsmetode som brukes for å lindre smerte og forbedre funksjonen til kneleddet hos personer som lider av kneartrose. Kneartrose er en vanlig tilstand der brusk i kneleddet gradvis brytes ned, noe som kan føre til smerte, hevelse og redusert bevegelighet.

Hyaluronsyre er en naturlig forekommende substans som finnes i kroppens leddvæske og brusk. Den spiller en viktig rolle i å smøre leddene og gi dem støtdempende egenskaper. Ved kneartrose reduseres mengden og kvaliteten av hyaluronsyre i leddene, noe som kan forverre symptomer.

Hyaluronsyrebehandling innebærer vanligvis en serie med injeksjoner av syntetisk hyaluronsyre direkte inn i kneleddet. Disse injeksjonene har flere formål:

 1. Smøring: Hyaluronsyren fungerer som smøremiddel i kneleddet, noe som kan redusere friksjon og smerte når leddet beveger seg.

 2. Støtdemping: Den øker viskositeten (tykkelsen) i leddvæsken, som igjen kan forbedre støtdempingen og redusere slitasje på brusken.

 3. Betennelsesdemping: Hyaluronsyre kan også ha en mild betennelsesdempende effekt, som kan hjelpe med å redusere hevelse og smerte.

Behandlingen kan administreres på en poliklinikk av en kvalifisert helsepersonell, som en ortopedisk kirurg eller revmatolog. Injeksjonene kan gjentas over en periode, vanligvis en uke til måneder avhengig av pasientens behov og respons på behandlingen.

Det er viktig å merke seg at hyaluronsyrebehandling ikke nødvendigvis er egnet for alle med kneartrose. Effektiviteten varierer fra person til person, og noen kan oppleve betydelig smertelindring, mens andre kanskje ikke merker noen forskjell. I tillegg kan det være potensielle bivirkninger og risikoer forbundet med behandlingen, som infeksjon eller allergiske reaksjoner, som pasienten bør diskutere med legen sin.

Hyaluronsyrebehandling kan være en nyttig del av en omfattende behandlingsplan for kneartrose, som også kan inkludere fysioterapi, smertestillende medisiner, vektkontroll og eventuelt kirurgi i mer alvorlige tilfeller. Pasienter bør alltid konsultere en helsepersonell for en grundig vurdering og råd om behandlingsalternativer som passer best for deres spesifikke tilstand.

Du kan lese mer om vår klinikk her: Din Helse Bjølsen

 

Bestill time

Eller ring 22 95 11 14

https://youtu.be/jXoz4CRx31U?si=Nv-NIAqN7A6QUAi1

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Kjapp hjelp, og etterfølgende grundig behandling. Jeg følte meg bedre allerede etter noen få ganger, og lærte mye om meg selv og hvor vondt ryggen min kan gjøre, og ikke minst hvor mye fortere smertene går over med litt hjelp.

  Linda Wollkert Avatar Linda Wollkert

  Veldig bra!! Veldig hyggelige folk og bra behandling. Hadde anbefalt dette stedet til alle!

  aaneeah Avatar aaneeah

  Jeg har vært kunde hos DHB siden 2010! hatt forskjellige behandlere! Etter min konkrete mening er de beste som finnes. Høy kompetanse nivå, utrolig flinke, perfekt pris, nydelige og rolig lokal, profesjonelle. Men de fleste her eier også god sans for humor. Noe som gjør behandlingen veldig enkel og trivelig. Man blir også alltid møtt med et smil. Anbefaler DHB på det STERKESTE!!! Toralf Thomassen du er utrolig dyktig i jobben din! Jeg har nå også startet opp med behandlig hos Akupunktøren i huset Veronica Havaas - Hun virker utrolig dyktig i sin felt, veldig forståelsesfull og en fantastisk medmenneske.. Jeg føler at det var veldig trygt å fortelle om mine ting for å kunne få hjelp videre. Fortsett å vær like dyktige allesammen 🙂

  valentina pereira Avatar valentina pereira
 • Jeg tok kontakt pga akutte nakkesmerter og fikk øyeblikkelig hjelp. Kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen laget en behandlingsplan og fulgte opp slik at jeg raskt kom på bedringens vei. Jeg jobber i en bedrift som tilbyr behandlingforsikring (Storebrand). Jeg har derfor ikke hatt noen utlegg, og jeg vil helt klart anbefale alle som har behandlingsavtale om å benytte Kiropraktorvakten. Om man ikke har en avtale ville jeg heller ikke nølt, for her får man akutthjelp, god oppfølging, det er ikke dyrt og Toraf er faglig oppdatert, dyktig og engasjert i jobben.

  Lise Lahn Avatar Lise Lahn

  Jeg har besøkt mange kiropraktorer i løpet av de siste 5 år pga skader i knær og ryggen, men ingen har vært like flink som Martin! Han hjalp meg å kvitte alle plagene. Martin er utrolig hyggelig og profesjonell. Anbefaler Din Helse Bjølsen på det sterkeste?

  Linarte Andersen Avatar Linarte Andersen

  Hadde store problemer i korsryggen dette fikset Toralf kjapt og smertene i ryggen forsvant veldig fort veldig raskt ingen ventetid dette stedet anbefales på det sterkeste

  Bengt simensen Avatar Bengt simensen

Se flere anmeldelser her