Behandling: Kiropraktikk på ryggsølen og bekkenet – Rygg/nakke/brystrygg

Kiropraktorene på vår klinikk er eksperter på leddbehandling. De har 5 års universitetsutdanning etterfulgt av turnus.  Manipulasjonsbehandling stammer fra kiropraktikken.

Ved å cavitere ledd utløses en karakteristisk lyd som de fleste forbinder med kiropraktorbehandling. Det som skjer enten umiddelbart eller etter noe tid er at muskulaturen rundt leddet, som har vært spent, slapper av. Deretter trekker muskulaturen seg sammen.

Det er på grunn av dette at flere behandlinger trengs av en kiropraktor. Etterhvert vil muskulaturen være helt avspent. Det er fler spennende mekanismer involvert som skjer, dette vil kiropraktoren gå gjennom med deg som får behandlingen.

Behandling: Ekstremitetskiropraktikk – Kne/ankel/skulder/albue/hofte

Behandlinger 1Nevnte ledd-de perifere leddene som de kalles, er noe vi på Din Helse er også har mye erfaring med. Vi kaller det ekstremitetskiropraktikk. Spesielt mange idrettsutøvere har fått denne behandlingen. Eksempelvis har vi hjulpet mange med ankelovertråkk fra fotball.

Behandlingen fungerer like bra på en kontorrotte som en idrettsmann.  Det er bare ikke så mange pasienter som er kjent med denne behandlingen, så det er ikke allmennviten at det er like effektivt som kiroprakorbehandling på ryggsøylen.

Smerter i skuldre, albuesmerter og knesmerter vil i mange tilfeller gå dramatisk raskt bort. Behandlingen her er ulik ryggen da det ikke er samme sammentrekningen av muskulaturen i ettertid, dvs at føler du deg bedre, så går det ikke tilbake i like stor grad. Du trenger med andre ord færre behandlinger i disse leddene.

Behandling :Dry needling/ Tørrnålsteknikk/ IMS /akupunktur

Dette er mange navn på samme behandling, bortsett fra akupunktur som vi på klinkken bruker mindre mot smerter og muskel/skjelettproblematikk, og mer mot andre lidelser. Se egen brosjyre for informasjon om dette.

Behandlinger 2

Dry needling/IMS/tørrnålsteknikk er basert på vestlige anatomiske og nevrofysiologiske prinsipp. Denne behandlingen utføres av akupunktør, fysioterapeut og kiropraktor. Ved å bruke nåler kommer man lettere inn i dypet på muskulaturen og dens triggerpunkter. Dype triggerpunkter man ikke kan nå med triggerpunktsmassasje da det blir for dypt og smertefullt.

Triggerpunktbehandling med tørrnåler er ofte like effektiv som feks injeksjon av kortison og andre preparater- selve bakgrunnen til opprinnelsen av behandlingen er at selve nålestikket ble funnet å være den viktige delen av en behandling, ikke preparatet som sprøytes inn.

Ved IMS (intramuskulær stimulering) /dry needling er det ofte mindre ubehag enn feks triggerpunktsmassasje. Vi har fler terapeuter som benytter nåleteknikker på klinikken, men vi anbefaler at nålebehandlingen skjer hos akupunktøren som har mest utdanning og erfaring med dette på klinikken. Nålbehandling hos de andre terapeutene skjer kun som et tillegg til annen behandling

Fysioterapi

Trening: Vår fysioterapeut tar seg av individuellt tilpassede øvelser/treningsprogram som kan gjøres hjemme. Dette er svært viktig da det er en stor besparelse for de fleste å ha få konstruktive gjennomganger av programmet med fysioterapeut, og at du ikke må følge opp treningen hos oss til en stor kostnad.

Vi har et internettbasert treningsprogram som gjør det enkelt for terapeuten å endre program / øvelser etter behov, og med gode illustrasjonsvideoer og bilder er oppfølgingen redusert til et minimum.

I tillegg til tørrnålsbehandling gir også vår fysioterapeut trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling

Behandlinger 3Tryggbølgebehandling brukes mot senebetennelser og smertetilstander som triggerpunkt og lignende.

6 behandlinger gir som regel et godt resultat. Vårt nye apparat er dessuten svært lite smertefullt sammenlignet med eldre apparater, og det gir bedre resultater.

Trykkbølgebehandling benyttes mot

Trykkbølgebehandling i Oslo

Les mer om trykkbølgebehandling

Massasje og kopping

Dette er 2 forskjellige behandligsmetoder, men de dekker mye av det samme. I de aller fleste tilfeller brukes kopping eller massasje som en avsluttende behandlingsform hos oss, dersom det ikke har vært den primære beandlingen.

Behandlinger 4

Sliter du med stivhet, smerter og ømhet i muskulatur, eller ønsker du bare å øke dine musklers yteevne så er kopping behandlingen for deg!

Denne gamle behandlingsformen har igjen blitt høyaktuell for idrettsutøvere i flere sportsgrener verden over. Glasskoppene som settes på huden og beveges over det aktuelle området skaper et vakuum mellom hud og kopp og vil dermed påvirke bindevev i muskler og underhud. Gjennom økt blodsirkulasjon vil plagede muskelgrupper bedres og slaggprodukter i bindevevet transporteres bort

Massasje

Vil tilbyr klassisk massasje som virker avslappende til de som ønsker, i behandlingssituasjon så brukes som regel mer dyptgående bindevevsteknikker som bryter opp smertetilstander i muskler og ledd.

Trening

Vi har en rekke samarbeidspartnere på treningsfronten dersom du ønsker ta et skritt videre. Vi samarbeider med crossfit oslo-ønsker du prøvetime eller nybegynnerkurs ta kontakt med oss på klinikken.

Vi har også et samarbeid med en helårlig- utendørs-lavterskel treningsform som foregår i lokalmiljøet. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Din Helse Bjølsen

Siden vår start for 15 år siden, har vi hatt en kiropraktorvakt åpen 365 dager i året. Vi har alltid og kan alltid tilby en akutt kiropraktortime innen 24 timer eller tidligere. Dette er for oss et viktig tilbud, da tidlig intervensjon er det alle muskel og skjelettspesialister anbefaler. Hos oss får du time uansett om det er høytid, ferie eller helg.

Som pasient hos oss får du benytte deg av denne så mye du vil, til en redusert pris enn pasienter fra andre klinikker. Akuttnummeret er 22 95 11 14, og det kan du ringe når som helst hele året.

Behandlinger på din helse Bjølsen: på bildet gir kiropraktor Thomassen en justering på ankelleddet