Kinesiotaping ble oppfunnet i Japan på 1970’tallet av Dr. Kenzo Kase, men ble først riktig populær etter sportsfolk som David Beckham, Lance Armstrong og Mario Balotelli ble spottet med den fargerike tapen. Kinesiotape er en rehabiliterende tapingteknikk, som fasiliterer kroppens naturlige helingsprosesser. Den elastiske tapen støtter og stabiliserer muskler og ledd uten å påvirke bevegelsesutslag.

Kinesiotaping er en metode som kan benyttes innen ortopediske, nevromuskulære nevrologiske og medisinske tilstander. På bakgrunn av kliniske tester og screening settes tapen der det er behov og kan på denne måten stimulere muskler til å jobbe annerledes. Ved å tape over de involverte musklene skapes større bevegelsesfrihet, avlastning av spente muskler og smertelindring.

Tapen sitter vanligvis på kroppen i 4-5 dager, hvilket gir deg effekt 24 timer i døgnet og ikke bare der og da. Tapen tåler vann. Kinesiotape er elastisk og pasienten vil som regel ikke merke at tapen er der. Dette skiller seg fra bruk av vanlig sportstape, som forhindrer bevegelse i muskler og ledd.

Hva kan behandles med Kinesiotaping

Tapen gir huden et løft som hjelper områdets blodsirkulasjon og gir smertelette. Det er en elastisk tape som kan øke eller tone ned spenning i muskulatur etter hvordan den legges på. Kinesiotapen vil ikke hindre deg i å bevege deg som normalt og kan sitte på i flere dager som nevnt.

På vår klinikk setter kiropraktor Martin Grimsrud tape som ett tillegg til annen behandling. Tapen er ment som et tilskudd og ikke eneste behandling når du kommer til oss. For eksempel kan smerter i ryggsøylen behandles på vanlig måte med kiropraktorbehandlling, og så settes det kinesiotape på i etterkant for å fremme en god holdning. Tapen kan virke som en påminnelse til pasientene om å ikke krumme ryggen fremover når de sitter. Dette vil virke forebyggende på enkelte typer ryggplager.På noen steder på kroppen der det lar seg gjøre kan vi lære deg enkle tapeteknikker du fint kan gjøre selv. Kinesiotape kan vi også være behjelpelig med å skaffe.

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre: 08:00 - 20:00
Lør - Søn: 10:00 - 14:00

Kom innom oss i
Nydalsveien 15,
0484 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser