Graston teknikk

Senebetennelse er en irritasjon i en sene som vanligvis er forårsaket av overbelastning. Betennelsen skyldes ikke bakterier eller virus, men er en fysiologisk reaksjon på feilbelastning. Alle sener i kroppen kan rammes av senebetennelse. De vanligste områdene å få senebetennelse i er: albue, skulder, håndledd,hæl eller kne.

Graston teknikk på akillessenen

Graston

Graston technique (på norsk graston teknikk) er spesielt effektivt for behandling av senebetennelser, fasciabetennelser og muskelsmertesyndrom. Grastonutstyret er spesialutviklet for å nå dypt ned i muskelfibrene og dermed maksimere behandlingseffektiviteten. Teknikken virker ved å strekke og glatte ut muskler og sener, øke blodsirkulasjonen til området og øke celleaktiviteten i området. Behandling med Graston kan fremme raskere rehabilitering av pasienten og er meget trygg. Mulige bivirkninger er begrenset til rødhet eller blåmerker i området og ømthet. Selve redskapene som brukes er lagd av kirurgisk stål og kommer i flere fasonger og størrelser.

 

Graston på ulike plager

Graston benyttes som regel som supplement til annen behandling. Typiske bruker vi behandlingen på:

* hamstring – som etter en hamstringsstrekk

* tennisalbuer

* skulderbetennelser

* akilles smerter

 

Graston er en smertefull behandling, og egner seg derfor ikke alltid . Å skrape over betente områder er smertefullt. Dersom området eller senen er for betent for behandling brukes vi trykkbølger eller tverrfriksjoner i starten.  Det er vanlig med en kombinasjon av graston og trykkbølgebehandling, noen ganger gjøres begge under samme konsultasjon.

 

 

 

 

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre: 08:00 - 20:00
Lør - Søn: 10:00 - 14:00

Kom innom oss i
Nydalsveien 15,
0484 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser